synchroniciteit

Synchroniciteit betekent letterlijk: Gelijktijdig
Synchroniciteit wil zeggen dat het meer is dan gewoon toeval, omdat het vaker voorkomt en  ook vaker per dag. Bij het zien van een veer valt niemand iets nog op, maar als jij de hele dag door overal veren ziet dan gaat dit opvallen. In jou onderbewustzijn trek jij dit aan om jou iets duidelijk te maken.

Eerder schreef ik al een artikel over het zien van dubbele getallen (klik hier voor dit artikel).  Nu wil ik meer gaan vertellen over de synchroniciteit ervan. Jij ziet misschien de laatste tijd ook steeds vaker veertjes op straat, vlinders om je heen of dubbele getallen. Het is niet meer toevallig dat je dit elke keer ziet, terwijl je vorige week of maand nog geen veer of dubbel getal gezien had op een dag laat staan meerdere keren per dag. Het universum wil jou een teken geven, vaak een teken dat je op de goede weg bent. Dan ontstaat er dus synchroniciteit.

Veren:
Het vinden van veren op je pad wil zeggen dat je op het juiste pad loopt waar jij de kennis en wijsheid vindt die voor jou nodig zijn te vinden. Ga dus zo door! De kleuren van de veren hebben ook weer een andere betekenis. Zo staat een hele witte veer voor spiritualiteit en ook voor engelen.

Dubbele getallen:
Alle dubbele getallen betekenen iets (klik hier voor de betekenis). Als je vaak dubbele getallen ziet dan wil dit duidelijk aangeven dat je op de goede weg bent. Je gaat de juiste kant op daarbij kunnen de betekenissen van de getallen ook nog iets betekenen.

Vlinders:
Dit kan betekenen dat je in een transformatieproces zit en dat je daardoor veel meer vlinders tegen komt. Vlinders kunnen ook overledene symboliseren, zij willen je dan een teken geven dat ze nog bij je zijn. De vlinder heeft nog veel meer betekenissen in allerlei andere landen. Voornamelijk komt de transformatie het meest naar voren als meest voorkomende betekenis.

Voor mij zijn deze ‘toevalligheden’ allemaal tekens van op de goede weg lopen. Als je deze tekens minder ziet dan is er misschien wel even een wat rustigere periode voor jou aangebroken. Dan gebeurt er wat minder en ben je minder aan het veranderen van koers. Ineens komt er dan een soort transformatie in jou dat wilt veranderen en wilt veranderen van koers. Dan zul je meer synchroniciteit gaan zien om je heen door middel van deze tekens. Natuurlijk zijn er meerdere tekens dan ik net heb omschreven, maar deze komen het meeste voor.
Vroeger zag ik bijvoorbeeld heel vaak een ekster, die stond voor mij echt als symbool dat het wel goed kwam en dat ik nog moest volhouden. In de Chinese cultuur staat deze vogel dan ook voor geluksbrenger (dat wist ik toen niet eens maar het voelde gewoon dat het goed kwam allemaal). Alle tekens geven jou een bepaald gevoel en dat is het juiste gevoel. Voor de ene persoon betekent het zien van veren iets anders dan voor jou. Bovengenoemde betekenissen zijn een beetje algemene betekenissen, volg vooral je eigen gevoel hierin.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.