Wie kent ze niet? De narcisten…

Iedereen lijkt tegenwoordig hier vroeg of laat een keer mee te maken te krijgen, als een geliefde komt het meest voor.

Hoe herken je een narcist? Een narcist is altijd met zichzelf bezig en hun verlangens om zichzelf altijd voorop stellen. Zij vinden dat zij namelijk alles mogen bepalen en daarvoor manipuleren ze de hele boel. Ze hebben een grootheidswaanzin vooral over zichzelf. Ze weten het precies zo te vertellen dat je ze wel gelijk moet geven en je zal altijd aan jezelf twijfelen. Hoe slecht hij/zij je ook heeft behandeld de narcist weet het zo te vertellen dat jij denkt dat het aan jou ligt…. De narcisten zijn vaak ook charmant en ze geloven ook dat ze alles kunnen maken. Ze zijn vaak uit op macht, succes hebben en schoonheid. Ze vinden zichzelf fantastisch wat ze ook ‘verkeerd’ doen. In de ogen van een narcist ligt het altijd aan de ander. Ook hebben ze veel behoefte aan aandacht goede of slechte maakt soms niet uit. Vaak zijn narcisten ook erg jaloers en dwingend.

Wat ze ook hebben en dat is eigenlijk waar alles over gaat, ze hebben geen empathie. En als je dat niet hebt dan ben je niet in staat je te kunnen inleven in iemand anders. Je denkt simpelweg dan niet aan die ander en doet wat jij wilt. Je kunt dan over lijken gaan…

Ken jij een narcist? Of heb je er ooit mee te maken gehad? Blijf goed voelen bij jezelf en speel het spel niet mee… Of ren voor je leven….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.