3653-large

Begin bij jezelf! En dat is zo makkelijk gezegd, maar het is zo waar. Tuurlijk is het goed als je de afval scheid en je beleefd gedraagt, maar wat kun je doen op energetisch niveau?

Ik heb in een eerder stuk al eens geschreven over energie en ook over de trillingen daarvan. Hoe hoger jou trillingsniveau hoe meer liefde je kunt ervaren en hoe gelukkiger je zult zijn. Maar hoe kun je voorkomen dat je niet op dat lage trillingsniveau blijft zitten? Een mooi voorbeeld wat ik zelf al een lange tijd geleden heb toegepast, is niet meer naar het nieuws kijken. Op de eerste plek kijk ik dit niet, omdat ik geen idee heb of het wel echte waarheid is wat er verteld wordt op het nieuws. En nog veel belangrijker ik kijk het niet, omdat het mijn trillingsniveau naar beneden haalt en ik dus me ongelukkiger ga voelen. Het is niet zo dat het mij niet interesseert wat er allemaal gebeurd, maar ik wil zelf niet afdwalen naar een lager trillingsniveau. Door het nieuws te volgen ga je angsten voelen, je gaat je afvragen wat als het mij overkomt, je krijgt medelijden, je wordt boos dat dit gebeurt in de wereld, onbegrip en zo kun je nog wel doorgaan. Het aller ergste is misschien wel dat je zelfs angsten ontwikkelt die je eerst helemaal niet had. En we weten allemaal dat angst je slechtste raadgever is. Ik hoor jullie nu denken, maar als ik het nieuws niet meer volg dan weet ik niet wat er in de wereld gebeurd, natuurlijk weet je dat wel, het is altijd hetzelfde. Altijd gebeurt er wel iets in dezelfde vorm als de dag ervoor. Als er echt iets heftigs aan de hand is dan hoor je dit echt wel. Dan staat facebook er vol mee. Net als nu met al dat dierenleed, ja tuurlijk is het verschrikkelijk, maar waarom zou je dat allemaal willen zien? Daar word je toch niet blij van? Je weet dat het gebeurd en dat er in deze wereld veel gestoorde mensen rondlopen die op een enorme lage trilling zitten. Net als die zwarte pieten onzin, je wordt er alleen maar boos over meer niet. Denk je werkelijk dat het zin heeft hier ook maar iets over te delen of je ergernis uit te spreken? Als de regering besluit dat er geen zwarte piet meer is dan doen ze dat toch wel en niemand houd hen tegen of sterker nog als ze het hele Sinterklaas feest willen afschaffen dan doen ze dat ook echt wel. Wat ik laatst ook voorbij zag komen was een baby die gestoken werd door haar ouders, wie vindt dat nou leuk? Wat schiet je er mee op om dat te weten? Helemaal niks! Iedereen weet nu toch wel dat er hele ernstige zieke mensen op de wereld lopen? Je gaat je er alleen maar heel slecht en rot over voelen, je wordt emotioneel, boos en vind het zo erg wat er allemaal gebeurd.

Om nog een paar voorbeelden te noemen, het kijken van allerlei tv-programma’s die er voor zorgen dat je deprimerend wordt. Nu kun je denken, ja maar dit is de realiteit van nu. Ja dat is zo, maar dit was het altijd al geweest. En denk je als je deze programma’s niet meer zou kijken je niet zou weten hoe erg moeilijk het leven voor andere kan zijn? Natuurlijk niet, je weet toch wat er in de wereld zich afspeelt. Daar hoef je niet zulke programma’s voor te zien, je zorgt er alleen maar voor dat je je deprimerend gaat voelen. Want wat is er nou leuk aan om op je vrije avond al het leed van een ander te bekijken?  Nog meer voorbeelden: het kijken van horrorfilms, actiefilms met vooral moorden en vechten dat soort dingen. Of games spelen waarin je elkaar moet afschieten of vermoorden. Als je hier naar kijkt dan kan dit namelijk agressie opwekken bij jezelf. Het is allemaal erg lage trillingen, je voelt je er altijd rot door, je wordt er echt niet vrolijk van. Ik weet wel waarom mensen dit soort dingen allemaal kijken of veel games spelen. Mensen doen dit vaak om te ontsnappen aan deze realiteit, omdat ze het niet aan kunnen of omdat hun leven een puinhoop is of omdat ze zich toch al ongelukkig voelen dus wat zou het allemaal nog uitmaken? Of mensen zijn ‘verslaafd’ aan het leed van een ander dat is ook nog een mogelijkheid, want ja als een ander het nog veel erger heeft dan jij dan ga jij jezelf daar door toch beter voelen?!?!?!?
Maar mocht je toch ergens diep van binnen hieruit willen, maak deze keuze dan en doe alleen maar dingen waar je blij van wordt!

En natuurlijk kijk zelf echt nog weleens een serie of een film wat nou niet bepaald zorgt voor een beter humeur, maar ik zorg er wel voor dat het mij niet beïnvloed. Dit komt ook omdat ik me er van bewust ben dat dit kan gebeuren. Helaas leven wij nu eenmaal in een wereld waarin er zo ontzettend veel om ons heen gebeurd wat onze trillingsniveau omlaag houdt. En of je er nu in gelooft dat dit bewust wordt gedaan door regeringen en allerlei hoge leiders in de wereld of niet, het feit blijft dat er veel aan de hand is en dat veel mensen op een lager trillingsniveau komen te zitten door onder andere de media, tv, nieuws etc.

Dus om jezelf naar een hoger trillingsniveau te brengen zul je meer positiviteit in je leven moeten brengen, jezelf omringen met positieve en liefdevolle mensen, luisteren naar mooie positieve muziek, ga leuke dingen doen waar je blij van wordt, kijk naar films en series waar je blij van wordt of waar je echt iets van leert.

Als iedereen op een hoge trillingsniveau zou zitten dan zou er niet zulke erge nieuwsberichten bestaan, simpelweg omdat iedereen in liefde leeft met elkaar. Dus als we iets goed voor de hele wereld willen doen dan kun je beginnen met er voor proberen te zorgen alleen maar in liefde, positiviteit, leuke gedachtes, mooie woorden,  te gaan leven. Sterker nog als er 1 miljoen mensen morgen de hele dag in positiviteit zal leven en de trillingsenergie zou dus heel hoog zijn dan zou niemand over de hele wereld zelfmoord kunnen plegen of iemand kunnen vermoorden. Omdat dit uitstraling heeft over de hele wereld. Dit is echt heel erg moeilijk, want wie lukt het om 1 hele dag alleen maar positief te zijn, zonder oordelen, zonder angst, zonder boosheid, zonder ergernissen, zonder wat voor slechte energie dan ook, wie kan dat? Iedereen zou het moeten kunnen, alleen weinig weten hoe. Het is ook heel erg moeilijk, omdat we het ego hebben en ons brein die ons de hele tijd beïnvloed. Als we leren dat onder controle te krijgen dan zou je in staat zijn om in liefde te leven.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.