1024px-black_hole_in_the_universe

Als we het woord opzoeken in een encyclopedie dan betekent het: het gehele tijd- en ruimtecontinuüm waarin wij bestaan, samen met alle materie en energie. Dus het universum is alles om ons heen waarin wij leven. In het Latijns betekent universum: uni = 1 / versum= vers, dus 1 vers. Als we ons proberen in te denken hoe groot het universum is dat is bijna niet te beseffen. In het universum zijn zoveel sterren dat niemand weet precies hoeveel. De ster die het meest dichtbij de aarde staat is de zon, op 150 miljoen kilometer hiervandaan. De verste ster is waarschijnlijk 13 miljard lichtjaren bij ons vandaan (een lichtjaar is de afstand die licht aflegt in een jaar en 1 lichtjaar is ongeveer 10 biljoen km bij ons vandaan). Je kunt je dus proberen voor te stellen hoe groot het universum is en ook hoeveel er is in het universum.

Er wordt veel gesproken over het universum in de zin van: je wordt geholpen door het universum of vraag het aan het universum of vertrouw op het universum. Maar waar heeft dit nu eigenlijk mee te maken? Aan wie precies vragen wij dan deze hulp en ook wie precies helpt ons dan? Dit zijn hele moeilijke vragen en iedereen heeft hier misschien wel een ander antwoord op. Ik ben zelf van mening dat het hele universum in ons zit, kijk bijvoorbeeld is naar deze foto’s:

 

En als het hele universum in ons zou zitten dan betekent het dus eigenlijk dat we hulp krijgen van onszelf, ons hogere zelf! Alles zit in ons, want alles is 1. Wij zijn dus in staat om alle antwoorden uit onszelf te halen en hulp te krijgen uit onszelf. De meeste mensen zoeken antwoorden buiten onszelf, maar dit hoeft helemaal niet. Alle antwoorden die je zoekt zijn binnen in ons. Wij kunnen onszelf helpen en wij kunnen zelf ons eigen leven creëren. Om dat te doen hebben we wel te maken met 13 universele wetten, als wij deze 13 wetten toepassen in ons leven dan kunnen wij het leven creëren waar wij van dromen…

in-het-universum

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.