Het woord mediteren betekent: een poging om je werkelijke zelf te ervaren.Je schakelt je denken uit en je laat alles even los. Je kunt dit als je net begint het beste doen in stilte.

Een tijdje geleden dacht ik over mediteren: daar begin in niet aan dat zweverige gedoe… Maar ik ging het toch doen, omdat ik in contact wilde komen met mijn hogere zelf. De enige manier voor mij om contact te krijgen met mijn hogere zelf is door mediteren. Meestal ga ik op de bank liggen en sluit mijn ogen. Ik vraag aan aartsengel Michaël of hij mijn hele ruimte wil ontdoen van negatieve energieën en vraag aartsengel Rafaël om mijn ruimte te vullen met helend, helder wit licht.

Eerst dacht ik ook dat ik geen hulp nodig zou hebben van aartsengelen, want ook dat vond ik onzin. Maar nu besef ik dat er zoveel krachten zijn, zowel goede als slechte. Je kunt gewoon niet alleen dingen doen en je zult hulp moeten vragen. Ik denk maar zo, Max Verstappen heeft ook een heel team om zich heen nodig om goed te kunnen racen. Oke dat is echt totaal iets anders, maar zo begrijp je wat ik bedoel😉 Sommige dingen kun je niet alleen.

Als je geen bescherming vraagt dan is de kans heel groot dat je aangevallen wordt door slechte entiteiten. Ik heb dit zelf al een paar keer ervaren en dat is echt vreselijk. De reden dat je dan erg wordt aangevallen is, omdat je in verbinding komt met je hogere zelf, je zet dus de kanalen energetisch open. Dus ik raad je echt aan om de hulp te vragen. Als je dit hebt gedaan dan zeg je: ik maak nu verbinding met mijn hogere zelf. En je bent in contact met je hogere zelf. Ik stel dan vragen wat ik wil weten of ik blijf in stilte (dan zie ik wel eens beelden voor me). In principe zou iedereen dit kunnen, maar dit kan soms even duren voor je contact kan leggen met je hogere zelf. Als je geen antwoorden of beelden krijgt en alleen maar stilte in jezelf voelt of om je heen dan is dat ook goed. Dan kom je ook gewoon even helemaal tot rust. Als je dan vaker gaat mediteren dan komt het vanzelf dat je ook antwoorden krijgt of beelden te zien.

Probeer als je vragen stelt altijd vragen te stellen met Hoe of Wat en niet met waarom, bijvoorbeeld je vraagt: Waarom gebeurt mij dit altijd? Wat voor antwoord zo je daarop dan willen ontvangen? De vraag alleen al nodigt het universum niet uit om met iets zinvols of een mogelijkheid te komen. De vraag is ook eigenlijk gesloten.  Als je zou vragen, wat kan ik doen zodat het mij beter afgaat? Dan is de kans veel groter dat je daar een heel mooi antwoord of inzicht op kan krijgen, omdat je de vraag echt open laat en je vraagt om mogelijkheden en inzichten.

Ikzelf mediteer een paar keer per week ongeveer. Wanneer ik denk het nodig te hebben om even in de stilte te zijn met mezelf of als ik echt antwoorden zoek. Laatst had ik bijvoorbeeld iets waar ik over twijfelde of ik het wel of niet moest doen toen ging ik mediteren en vroeg of ik het moest doorzetten, het antwoord was heel simpel: je twijfelt dat zegt al genoeg, want anders had je het al lang gedaan. Dat klopt precies, want als ik twijfel dan moet ik het gewoon niet doen, dan is het nog niet het moment of het is gewoon niet verstandig om het te doen. Dus ik besloot niks te doen. Op die manier mediteer ik, om de rust en om antwoorden en inzichten te ontvangen. Je kunt ook altijd vragen stellen aan het universum, dit doe ik gewoon overdag of schrijf dit op. Dit zijn meer vragen als: Universum wat is de volgende stap om te zetten? Universum hoe kan ik mij energieker voelen? En mijn hogere zelf gebruik ik meer als ik echt geen inzicht krijg of dat ik echt vragen direct beantwoord wil hebben, maar dit kost ook gewoon tijd om de antwoorden te kunnen horen. Tot die tijd zou ik lekker mediteren voor de rust en stilte.

Als je klaar bent mediteren bedank dan je hogere zelf, de aartsengelen, het universum. Dankbaarheid is echt heel erg belangrijk, waar je dankbaar voor bent daar krijg je meer van.

meditatie-water-e1472734379790

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.