Hourglass Sand Timer Beach Sunrise

Dit blog zal gaan over tijd, tijd bestaat niet, tijd is een illusie. Het is heel lastig om je te kunnen voorstellen dat tijd niet bestaat dus ik zal proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen waarom het niet kan bestaan.

Waarom tijd niet bestaat?

In het universum bestaat tijd niet. Tijd is iets wat door de mensen is bedacht. Natuurlijk veranderen de dagen, het wordt dag en nacht, maar dit heeft niks met een klok of kalender te maken. Het besef van tijd dat bestaat al eeuwen lang. Vroeger hielden mensen de tijd bij door de stand van de maan en door de seizoenen. Nu doen we dat door de klok en kalender.

Wij leven in het nu. Zie het leven als een computerspel, een goed voorbeeld is het spel: The Sims. Je bouwt een huis, je speelt een vader, een moeder, een kind. Jij bestuurt deze ‘mensen’ en hun leven. Als je de tijd sneller wilt laten gaan dan kan je de tijd sneller later gaan en als je even terug wilt kan dat ook nog. Maar dat speelt zich allemaal af in het nu, want jij bent de gene die het spel NU bestuurt zowel toekomst als verleden. Zo is het eigenlijk ook in het echte leven. Jij stuurt jou eigen spel aan, jij creëert jou eigen wereld. Daarom bestaat er niet zoiets als tijd, omdat het NU is. Jij creëert dus ook de mensen om je heen net zoals in het spel. Dit is ook een lastig verhaal dus laat ik daar in mijn volgende blog over schrijven. Bij het ‘spel van het leven’ horen ook ‘spelregels’, de 13 universele wetten. Als je deze 13 wetten toepast in je leven dan kun je het hoogst mogelijke uit jezelf halen en leef je in overvloed op alle gebieden.

Ik begrijp het heel moeilijk is om te bevatten, maar denk aan het spel wat jij aan het besturen bent, jou eigen leven. Als jij iets wilt veranderen dan kun je dat dus onmiddellijk doen. Je hoeft er niet voor te wachten. Er bestaan ook allerlei gezegdes over tijd: tijd heelt alle wonden, komt tijd komt raad, de tijd zal het leren. Dit zijn allemaal gezegdes die zich in de toekomst afspelen en dus ook niet gaat gebeuren, pas als jij dit wilt of wanneer je hier aan toe bent. Je kunt wel gaan zitten afwachten tot het beter gaat worden, maar dat wordt het niet. Alleen als je dat nu doet. Als het weer morgen wordt dan krijg je weer een nieuwe kans of een les om van te leren. Dit is een hele cyclus, een cirkel. Daarom vallen mensen op de verkeerde vrouw/man of hebben ze altijd een geldprobleem of hebben ze werk die ze niet leuk vinden, omdat je in een cirkel zit. Elke dag zit je weer in dezelfde cirkel. Hoe kom je daar uit? Zie het probleem, dat is al een grote stap. Dan zul je je leven anders moeten gaan creëren. Als je in de cirkel blijft zitten tot de dood aan toe, dan ga je dezelfde cirkel weer in in een volgend leven maar dan misschien wel een stapje zwaarder. Verander dus wat je NU kan en wil veranderen en ook waar je aan toe bent om het te veranderen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.