Ayahuasca:

Het is een drankje, een soort thee, die gemaakt is van allerlei planten en boomschorsen uit het amazonegebied. Het drankje wordt al heel lang gebruikt door sjamannen en gebruikt tijdens allerlei rituelen. De sjamannen gebruiken dit als een medicijn en wordt gebruikt om je bewustzijn te openen.

ayahuasca drankje

Ik heb dit drankje gebruikt om mijn bewust zijn te openen en dit is mijn ervaring:

De ceremonie begon om 13.00 uur in Amsterdam, de locatie was ergens binnen. Er waren 2 begeleiders en 1 persoon die de ceremonie deed. We waren met 10 andere personen tijdens de ceremonie. Eerst namen we een drankje om je organen te beschermen tegen de ayahuasca en een kwartier later namen we de ayahuasca. Het eerste drankje was heel erg bitter van smaak en ik vond dit viezer dan ayahuasca zelf. Rond 14.15 uur begon bij mij de ayahuasca te werken…

Dolfijnen, felle kleuren en de duivel

Ik lag op een matje op de grond, plat op mijn rug met een slaapmasker op. Eerst zag ik allemaal felle kleuren, voornamelijk paars en groen. Deze kleuren vormden een patroon, steeds nam het een andere vorm aan. Ik zag dit als ik mijn ogen dicht deed het beste, maar als ik mijn ogen opende zag ik het nog steeds. Ik zag ook allemaal cijfers er tussen door komen. Al snel ‘vloog’ ik over de oceanen en zag vogels vliegen en beneden dolfijnen zwemmen en een brandende zon. Alles was heel mooi en heel zuiver. Toen werd het helemaal zwart om me heen en zag ik het duister dat zich aan drong. De hele tijd was mijn innerlijke stem bij mij en stelde mij heel erg gerust. De hele tijd hoorde ik: ‘Vertrouw, je moet er even doorheen.’ Ik was ook bang om de volledige controle kwijt te raken dus ik liet mezelf steeds even gaan en kwam ik weer een soort van terug. Ik moest dus steeds door het duister heen, maar ik was wel heel erg bang en wilde het eigenlijk niet. Ik liet het ook maar even steeds gebeuren en daarna was het weer mooi. Ik zag van alles, toekomstbeelden, vorige levens, mijn gezin, namencombinaties (waarom dit zo goed klopte), geboortedatums van mij en mijn gezin hoe mooi dit allemaal klopt, familie en vrienden zag ik voor me en als ik daar iets over vroeg kreeg ik antwoorden, andere planeten, de bron van licht, de hel, duister met de duivel, echt van alles zag ik dus. Ik dacht dat het inmiddels wel heel laat zou zijn, maar het was pas 15.20 uur. Heel duidelijk voor mij werd dus ook hoe erg de tijd en ruimte een illusie is.

Ayahuasca reis

Mensen leken wel bezeten in mijn groep

Wat er om mij heen gebeurde was het echt vreselijk, bijna de hele groep voelde voor mij gewoon bezeten aan door demonen. Ik hoorde de hele tijd mensen die overgaven op een vreselijke manier. Het geluid daarvan zal ik nooit meer vergeten. Het was net alsof ik in een horrorfilm terecht was gekomen zo erg was het. Ik was ook erg bang daardoor, maar ik probeerde echt bij mezelf te blijven. Sommige huilden, sommige schreeuwde, sommige werden extreem boos, andere gaven de hele tijd over en weer een ander wilde er vandoor gaan en bonsde heel hard op de deur en schold iedereen uit. Van de 10 mensen waren er 7 zo erg er aan toe en 3, waarvan ik 1, waren gewoon in hun trip. Ik droeg bijna de hele tijd mijn slaapmasker, gelukkig maar want zo zag ik niet wat er allemaal om mij heen gebeurde, ook al hoorde ik het wel. Af en toe moest ik even naar de wc toe, omdat ik wel last had van mijn darmen. Gelukkig hoefde ik niet over te geven.

Ik wilde heel graag naar huis

Op een gegeven moment miste ik heel erg mijn man en kinderen. Ik wilde het liefst naar buiten en naar huis gaan. Het was pas een uur of 16.00 uur en had het helemaal gehad. Ik probeerde mezelf gerust te stellen dat ik rond 21.00 uur weer thuis was en dat de tijd zo voorbij zou gaan. Ik stelde me ook voor dat ik mijn man ging bellen en ineens belde ik hem ook daadwerkelijk op. Van te voren wist ik dus dat het ging gebeuren. Ik was heel blij zijn stem te horen en zei ook dat ik snel naar huis wilde komen. In  de groep werd het wat rustiger en sommige namen nog een keer de ayahuasca. Ik wilde echt niet meer, want vond het wel genoeg geweest. Langzaam begon het een beetje uit te werken. Ik voelde me heel relaxed worden. Ik kon nog steeds allerlei vragen stellen, maar ik kon niet meer echt de ruimte in of over de oceanen zweven. Het waren meer de dagelijkse dingen die ik zag.

Uitwerking

Rond een uur of 19.00 uur was iedereen weer een beetje ‘terug’ en werd er muziek gedraaid. Mensen waren allemaal relax en sommige waren wat fruit aan het eten. Ik zelf moest niet aan eten denken, alleen maar veel drinken. Rond 21.00 uur was ik thuis en ik voelde me heel relax. Ik zag snel verbanden met elkaar en ik was echt blij bij mijn man en kinderen te zijn. Voor mijn idee was ik een weekend weg geweest. Die avond toen ik in bed lag, kwam weer het duister rondom mij. Ik werd er bang van en dacht terug aan die mensen die tijdens de ceremonie zo erg er aan toe waren. Het duurde lang voordat ik in slaap viel.

De maanden erna

Het heeft zeker een half jaar geduurd tot de angst van het duister helemaal uit mijn systeem was en ik ook de angst had overwonnen. Een aantal maanden na mijn ayahuasca ervaring werd ik heel erg aangevallen door demonen. Ze liepen over mijn bed stonden met 13 man rondom  mijn bed. Ik was doodsbang, maar wilde dit overwinnen. Ik ‘vocht’ samen met de aartsengelen en nog meer spirits tegen het duister. Het duurde zeker een half uur voordat het rustig werd. De volgende dag was er heel veel van mijn schouders afgevallen. Het leek wel of ik dit moest  meemaken. Een week erna kwam er weer een soort van duivelachtig iets in mijn kamer, maar dit keer keek ik het recht in de ogen en ik voelde geen enkele angst meer.

Ayahuasca opende mijn bewustzijn

Nu weet ik dat door de ayahuasca mijn kanalen meer zijn geopend, ik zie ook veel meer dingen dan voorheen. Ik kan soms ineens in een ander leven zitten of ik zie buitenaardse wezens. Ik zie meer opgestegen meester, zoals Jezus en ook een Priesteres. Ik zie meer dieren, zoals eenhoorns en draken.  Als nu iemand mij iets vraagt over bijvoorbeeld een boodschap van een overledene dan heb ik veel sneller een boodschap. Het heeft voor mij zeker iets positiefs opgeleverd, maar ik zou het nooit meer doen. Het is en blijft toch een soort drugs en het kan ook zeker slecht aflopen als deze begeleiders die bezetene mensen niet tegen konden houden. Het was voor mij ook een mooie ervaring en het heeft mij verder geholpen. Of ik het andere aan kan raden weet ik niet, het is echt iets wat je moet voelen om te gaan doen. Ik voelde echt aan alles dat ik die ervaring mee moest maken en daar ben ik uiteindelijk ook dankbaar voor!

ayahuasca

4 Comments

 • Els
  Posted 24 May 2018 14:17 0Likes

  Ayahuasca
  Ik heb er ook van gehoord zou het zelf ook wel willen ,ik denk ook echt dat je het pas moet gaan doen als je denkt dat je al zover bent dat je het aankan.maar ik heb hier in de buurt nog niet iets kunnen vinden. Lijkt me een hele reis die je maakt
  En een hele ervaring rijker

  • Stephanie
   Posted 24 May 2018 22:38 0Likes

   Hoi Els, ja het is een hele ervaring en als je echt voelt dat je het moet doen dan is dat goed. Ze hebben door het hele land van die ceremonies waar je het kan doen. Wel goed laten informeren waar dat wel. Liefs Stephanie

 • Maria
  Posted 25 May 2018 12:31 0Likes

  Hallo Stefanie. Ik ben redelijk verrast dat jij ook een ceremonie hebt gedaan, ik zie het nu steeds vaker om mij heen dat mensen dit doe. Zelf heb ik 2 x ayahuaska met 2x heel verschillende ervaringen. Het heeft mijn leven positief veranderd. Liefs van Maria

  • stephaniehoedtcoach
   Posted 26 May 2018 22:24 0Likes

   Hoi Maria, ik voelde sterk dat ik het een keer mee moest maken dus deed ik het. Leuk te lezen dat jij dit ook hebt gedaan en fijn dat je het als positief hebt ervaren ❤

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.