Stel je voor je dat de lessen van liefde een berg is. Onderaan de berg begin je met je lessen over de liefde. Liefde voor je jezelf. Liefde voor je ouders. Liefde voor familie. Liefde voor vrienden. Daarna komt de liefde voor een partner. En daarna nog de liefde voor kinderen als dat voor jou van toepassing is in je leven.

Je begint je berg te beklimmen met alle lessen die er voor jou nog nodig zijn. Lessen die je nog niet hebt afgemaakt uit een ander leven. Lessen die je in dit leven nog moet doen. Afspraken die jij hebt gemaakt met je ziel om bepaalde lessen te gaan leren en ervaringen op te doen. Al die lessen komen daar langs. Heb je de les niet geleerd dan val je weer een stukje terug en beleef je opnieuw de les. De les zal steeds zwaarder worden en er zullen meer stormen zijn onderweg. Het is zwaar om steeds terug te vallen, maar alleen dan zul je het leren. Zo klim je op weg naar de top.

In alle relaties in je leven beloop je de berg. Je hebt veel te leren, want daarvoor zijn we hier. Omhoog klimmen is soms moeilijk, maar nog veel moeilijker is om weer terug te moeten. Dat kost je veel meer energie dan omhoog. Hoe hoger, hoe hoger jou energie ook wordt.

Als je eenmaal aan de top bent dan heb je een keuze. Je blijft aan de top en je weet dat je alle lessen van die berg hebt geleerd. Of je blijft heen en weer lopen van de top weer een beetje naar beneden. Dan vind je avontuur leuk. De meeste hebben alleen de top nog nooit bereikt, want als dat wel zo zijn dan leefde je in volledige harmonie en liefde en heb je alle lessen gehad met alle vormen van je relaties. Dan heb jij met alle vormen van relaties vrede en heb je alles geleerd.

Als je de berg helemaal beklommen hebt en alle lessen daar hebt geleerd dan is er misschien nog wel een berg met weer andere lessen. En wie weet hoeveel er daarna nog zijn…..

4 Comments

 • Maudy
  Posted 18 February 2018 10:30 0Likes

  Ik loop tussenin en elke keer een stuk omhoog en dan weer een stuk lager maar weet niet of ik ooit de top haal😔 ik geef steeds de voordeel van de twijfel!

  • Stephanie
   Posted 18 February 2018 10:55 0Likes

   Het is ook lastig en de meeste zullen niet de top niet eens bereiken in dit leven. Het gaat erom dat je probeert je lessen te zien en daarvan te leren. You can do this!

 • Poëzieliederen
  Posted 19 February 2018 10:31 0Likes

  ik loop berg op en berg af, doet mij goed te lezen dank je.

  • stephaniehoedtcoach
   Posted 22 May 2018 11:40 0Likes

   Graag gedaan 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.