Mensen hebben de neiging om als een kuddevolk achter elkaar aan te lopen. Het is eigenlijk iets wat er al vanaf jongs af aan in zit. Je moet binnen de lijntjes lopen anders val je op. Er wordt van alles van je verwacht en zo moet je het maar doen. Anders ben je anders dan de rest. We hebben allemaal bepaalde overtuigingen onszelf aangeleerd. Zijn deze overtuigingen wel echt iets waar jij van overtuigt bent? Of zijn dit opgelegde overtuigen van iemand anders? Denk er maar is over na en je zult zien hoeveel overtuigingen je hebt van een ander.

Er zijn  veel mensen die het moeilijk vinden om zichzelf te uiten wie ze werkelijk zijn. Soms is het zo erg dat ze helemaal niet meer weten wie ze zelf zijn. Ze praten namelijk allemaal met de ander mee en denken nergens meer zelf over na. Wat een ander zegt zien ze meteen als waarheid.

Dit gebeurt ook allemaal in de spirituele wereld en ook in de conspiracy wereld. Alles wat daarin wordt verteld op alternatieve websites, in besloten groepen, events etc.,  zien mensen dan als waarheid. Ik zit in een aantal besloten facebook groepen (spirituele) en je wilt niet weten hoeveel ze elkaar na praten. Sterker nog ze gebruiken dezelfde zinnen, dezelfde stopwoorden, dezelfde gedachtes, letterlijk! Nu zijn sommige dingen zeker echt wel waar voor mij, maar het voelt voor mij alsof ze niet meer zelf nadenken en gewoon alles overnemen. Het komt zelfs wel eens over als een soort sekte. En daar hou ik dus helemaal niet van.

Wat ik eigenlijk wil zeggen met dit blog is, wees alsjeblieft jezelf! Er zijn echt al zoveel ‘anderen’. Gebruik je eigen woorden, gedachtes, zinnen! Laat je uniekheid en jou grootsheid zien. Voel in jezelf wat waar is en neem niks van iemand aan zonder eerst zelf te voelen van binnen of dit waar is. En mocht dit als waar voelen, vertel het dan altijd in je eigen unieke woorden. Het is zo makkelijk een ander na te praten, maar dan vertel je gewoon een verhaal van een ander. Jij kan het verhaal toch ook in je eigen woorden vertellen?

Ik heb zelf misschien een uitgesproken mening over een hele hoop dingen en dat heb ik altijd al gehad. Mensen die mij persoonlijk kennen hebben hier ook echt wel eens last van gehad, dan zeiden ze: ‘ Heb je haar weer met haar mening’. Iedereen mag denken over mij wat ze willen, ik blijf alleen wel bij mijn waarheid. Soms veranderd die waarheid ook wel eens en dan zeg ik ook tegen mensen dat ze misschien toch gelijk hadden. Het zal dan wel ergens nodig voor zijn geweest of het was nog niet de tijd om die waarheid als waarheid te zien. Ik probeer mensen nooit opzettelijk te kwetsen, maar door mijn mening doe ik dat onbewust soms toch. Ik vind dat heel erg vervelend, alleen ik kan er zo weinig aan doen. Het zou dan betekenen dat ik niks meer kan zeggen en altijd rekening moet houden met anderen. Zo kan ik dan niet zijn wie ik wil zijn en niet mijn mening meer geven.

Ik zal altijd anders zijn dan andere en dat vind je of leuk aan mij of juist niet. Ik blijf wie ik ben en ik hoop dat iedereen dat doet!

fb_img_1473244076953

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.