Jij bent jij en ik ben ik.

Ieder mens is uniek. Daar zijn de meeste het wel over eens. Maar toch doen we het bijna allemaal: we vergelijken onszelf met een ander. Meestal vergelijken we ons met hoe een ander eruit ziet of wat iemand bezit. Alle vergelijkenissen komen voort uit het ego. Het ego is er dol op om een bepaalde strijd aan te gaan zoals: kijk die ander hoe die eruit ziet dan val ik nog wel mee……. Of nou zij doen dat echt totaal niet goed met de opvoeding dan doen wij dat toch veel beter……

Vergelijkenissen doen we uit onzekerheid. Bang dat jij het misschien anders moet doen of dat je er misschien slechter uit ziet dan iemand anders. Hoe zekerder jij van jezelf bent hoe minder je zal vergelijken.

Iedereen vergelijkt zichzelf met iemand. Soms niet eens op een negatieve manier, maar meer om er van te leren en het toch iets anders te doen. Alleen dan moet je jouw situatie en die van de ander toch loskoppelen van elkaar. Elke situatie en persoon is toch anders.

Spirituele vergelijking

In de spirituele wereld wordt ook heel erg vergeleken met elkaar. Dit gaat dan meer over waar iemand staat in het leven en wat deze persoon doet. Dit gaat dan over, oh zij heeft geen contact met overledene/engelen dus dan zal dit wel niet oké zijn of zij leeft ongezond dus kan nooit een hoger bewustzijn ontwikkelen. Ook weer allemaal vanuit het ego beredeneerd.

Bewustzijn

Het is een feit dat niet iedereen hetzelfde bewustzijn heeft. De ene heeft alleen niet een hoger of lager bewustzijn, maar het zit anders in elkaar. Elke ziel heeft een bewustzijn en naar mijn idee is dit niet in hoog of laag uit te drukken. Dit bewustzijn staat hier op aarde voluit aan of is meer gedimpt. Het is maar net hoeveel deze persoon nodig heeft om hier lessen te leren of af te leren. Ik denk dat het bewustzijn dan wat minder kracht geeft dan wellicht in een ander leven. Elke ziel heeft hier een bepaalde rol op zich genomen en daar hoort ook een bepaald leven bij. Dit kun je dus allemaal niet eens met elkaar vergelijken. Dat valt niet eens in woorden uit te leggen. Toch wordt, in de spirituele wereld, het bewustzijnsniveau heel erg vergeleken met elkaar waar iemand staat. Dit zou je dan zogezegd kunnen zien aan hoe iemand leeft, dat wil zeggen in volle overgave, in liefde, eenheid, hoge energie frequentie, natuurlijk voedsel, overvloed en noem het allemaal maar op. Maaruh zo werkt het natuurlijk niet, want waren we niet in de eerste instantie allemaal uniek?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.