Hoe stap je uit vaste patronen (samskara’s) zowel negatief als positief?

De eerste stap is altijd dat je bewust moet worden van een bepaald gedrag of een bepaald patroon. Je zult het eerst zelf moeten zien dat er iets is wat constant wordt herhaald. 

Aardse patronen van deze tijdslijn

Vaak is het met negatieve patronen zo dat dit is ontstaan vanuit de jeugd of een patroon wat overgenomen is van ouders. Het is daarbij belangrijk dat je ziet dat het in eerste instantie niet jouw patroon is maar die van bijvoorbeeld ouders. Als er in je jeugd bepaalde gedragsproblemen zijn ontstaan waarbij nu nog steeds een probleem is dan zul je terug moeten gaan naar het begin van het probleem. Dan kun je dit ook oplossen. Bijvoorbeeld 1 van de ouders heeft een drankverslaving en jij als kind ziet dit steeds. Het kan zijn dat je hier een afkeer van krijgt of dat je zelf ook deze verslaving gaat toepassen. Het wil niet zeggen dat je het niet kan oplossen, omdat het ‘de schuld’ van je ouder is. Het wil alleen zeggen dat je een patroon aan het herhalen bent die niet begonnen is bij jou.

Het komt ook veel voor dat er een patroon is over negatieve gedachtes hebben. Elke keer eigenlijk alles vanuit het negatieve zien. Dit is gedeeltelijk een stuk hoe je zelf in elkaar zit, anderzijds heeft dit ook met je mind te maken. Je kan zelf namelijk kiezen welke gedachtes je hebt. Je kan je eigen gedachtes toespreken. Hoe meer je dit zal doen hoe minder de gedachte zal worden. Je voert eigenlijk een dialoog met jezelf.

Dit soort patronen gaat vooral over de aardse gedragsproblemen en over persoonlijkheid. Dit wordt vaak in stand gehouden door het ego en door de mind. Wat uiteindelijk weer onder controle staat door alle mindcontroll programmeringen. Dit zorgt ervoor dat het nog moeilijker wordt om dingen te doorbreken. Het kan helpen door vaak (dagelijks) een soort van commando te geven dat de programmeringen moeten stoppen en dat je geen toestemming meer geeft deze programma’s te laten draaien. Als je dit vanuit je hart, je eigen kracht en wezen kan zeggen dan zal dit veel effect kunnen hebben. Als je controle krijgt over het ego en de mind dan wordt het al lastiger om patronen te laten doorlopen. Het gaat er dus om dat je en controle krijgt over je eigen ego en mind, en vanuit je hart leeft en bewust wordt van alles.

Ik zelf heb het afgelopen jaar ook in een bepaald patroon gezeten van steeds ziek worden (terwijl ik daarvoor zelden ziek was). Ik zat op een gegeven moment in programmeringen vast en bleef in een herhaald patroon zitten. Ik kwam eruit door erover te praten, de kracht door me heen te voelen stromen en door de programmeringen steeds uit te zetten.

Patronen vanuit andere tijdslijnen

Het kan voor komen dat er bepaalde programmeringen zijn die uit andere tijdslijnen komen en dus doorlopen naar deze. Zo zijn er bijvoorbeeld vele mensen bang voor water of vuur zonder daar een reden voor te hebben. Dan zit het patroon heel diep. Als je daar bewust van kan zijn dan kun je ook vanuit je wezen die patronen doorbreken.

Zo had ik zelf angsten voor katten, zonder echt een reden te hebben. Ik kon zien dat er iets gespeeld heeft op een andere tijdslijn en kon zo ook dit proberen te doorbreken. Ik heb nu nog steeds niks met katten, maar ben niet meer zo bang als ik geweest ben. Ik heb dat meer doorbroken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.