maxresdefault

Iedereen heeft een andere realiteit. Iedereen heeft eigenlijk een andere kijk op het leven. Onze realiteit wordt gecreëerd door onze geloofsovertuigingen. Dit gebeurt door opvoeding, vrienden, maatschappij, school en gebeurtenissen van het leven. Zo wordt je realiteit beïnvloed en ga je op een bepaalde manier naar jou wereld kijken. Jij kunt zelf jou realiteit bepalen en beïnvloeden met jou gedachten in combinatie met wat jij van binnen voelt. Het is soms heel moeilijk te geloven dat iemand anders een totaal andere kijk heeft op bepaalde dingen dan dat je zelf hebt. Jou realiteit is voor jou zo echt en je kunt je bijna niet voorstellen dat een ander dat niet ziet zoals jij dit ziet.

60b128b478dffa8478aea54d9bb50f9f

Een voorbeeld waar ik veel moeite mee had dat mensen een andere realiteit hadden is de complot wereld! Een lange tijd dacht ik echt, hoe kun je nou niet doorhebben dat we allemaal gemanipuleerd worden door onze regeringen. Hoe kun je denken dat ze het goed met ons voor hebben, terwijl er zo veel mis gaat in de wereld. Ik kon niet begrijpen hoe het kon dat mensen niet zagen dat onze wereld geregeerd wordt door een stel duistere figuren die zelf aanslagen/oorlogen en ik weet niet wat veroorzaken. Ik snapte niet dat mensen zich zo lieten manipuleren door het nieuws, wat een grote leugen is. En soms snap ik dat nog steeds niet… Nog een goed voorbeeld zijn alle religies, zoveel verschillende religies, zoveel verschillende geloofsovertuigingen. Het is maar net wat jou realiteit is en hoe jij een religie interpreteert. Ook is een goed voorbeeld dat de 1 vind dat een persoon geweldig goed en oprecht is en een ander ziet de onechtheid, om maar een voorbeeld te noemen: de oud president Obama. Sommige vinden hem geweldig en zien heel veel goedheid in hem en dan denk ik, de onechtheid en het duister straalt er toch duidelijk vanaf. Ik zie op dat moment de schaduwkant, die iedereen heeft, en de ander ziet die liefdevolle kant die we allemaal bezitten.

Nu begrijp ik waarom iedereen een andere realiteit heeft. Dat iedereen de dingen anders ziet heeft te maken met jou bewustzijn en jou levenspad welke dingen er thuishoren in jou realiteit. Toch is er naar mijn idee iets collectiefs, iets dat voor een groter geheel zo is en bewust zo gebeurd dat niet iedereen in dezelfde realiteit zit. Ieder heeft een ander groeiproces in het leven en andere doelen.

FB_IMG_1499666852477

In mijn realiteit is iedereen een spiritueel wezen en iedereen heeft de mogelijkheid om allerlei spirituele krachten te gebruiken. Iedereen is voor mij liefdevol en in dat opzicht hetzelfde, want wij zijn onvoorwaardelijke liefde. Wij ontstaan allemaal uit een grote energiebron, een bewustzijn en de bron zijn wij zelf. In mijn realiteit zijn er geen religies of misschien 1: Liefde! Voor mijn idee ben je God zelf, het universum, jij bent de wereld en jij bepaalt jou koers.

Alles wat je om je heen ziet dat ben jij feitelijk, want het is jou realiteit. In jou realiteit is alles mogelijk en ook alles te wijzigen. Jou realiteit wordt bepaald door de bril die jij op dit moment opzet. Alles is uiteindelijk een illusie, wat overblijft is onvoorwaardelijke liefde!

infinite-love-is-the-only-truth-everything-else-is-illusion-403x403-nk1y0e

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.