1043753

Hou jij van jezelf?

Kan jij jezelf in de spiegel aan kijken en zeggen: Ik hou van je? Of vind je dat moeilijk of onzin? Ik vond het altijd onzin en zag het nut er niet van in. Waarom zou je dat doen?

Ik was ook van mening dat je altijd meer van je kinderen hield dan van jezelf. Dat je altijd je kinderen op de eerste plek zou zetten, daarna je partner, en allerlei andere mensen en dan ergens onderaan kwam jij…. Want als je niet eerst al die andere boven jezelf zou zetten dan was je egoïstisch. Dan vond je jezelf belangrijker dan je kinderen of partner of wie dan ook. Wat een zware overtuiging was dat zeg, egoïstisch zijn als je  jezelf op nummer 1 zou zetten….Dat is pas onzin ;-). Wie heeft zoiets geks eigenlijk bedacht? Want ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zo denkt of dacht.

Ik kan nu oprecht zeggen tegen mezelf in de spiegel:

  • Ik hou van je!
  • Ik vind je geweldig!
  • Ik ben trots op jou!
  • Ik vind je mooi!
  • Ik waardeer je!
  • Je bent precies goed zoals je bent!
  • Ik accepteer jou!

Is dat egoïstisch? Nee dat is van jezelf houden en jezelf het allerbelangrijkste vinden. Kijk eens wat je uitstraalt naar de buitenwereld als je dit voelt en zo zelfverzekerd bent. Dan voel je jezelf ook krachtig en echt groots. En niet op de verkeerde manier, maar op een heel hoog niveau van zelfliefde. Je bent dan echt niet hoogmoedig. Hoogmoed is een zonde zeggen ze, dat is een overtuiging waar we mee groot geworden zijn. Je mag jezelf niet op de borst kloppen, want dat is hoogmoedig. Je mag jezelf niet mooi vinden, want dat is hoogmoedig. Weet je wat voor mij hoogmoed is? Hoogmoed is jezelf voor doen alsof jij de beste bent en alles kan maken over de rug van een ander en dan arrogantie uitstralen naar de buitenwereld. Maar eigenlijk zijn dat juist mensen die  niet van zichzelf houden en zichzelf niet kunnen waarderen. Daarom doen zij dingen over de rug van iemand anders. Daar zit een heel groot verschil in dan jezelf op een liefdevolle manier goed en mooi vinden. Het is je dan niet te doen om iemand anders of voor iemand anders. Het gaat dan ook helemaal niet om uiterlijk, het gaat om de innerlijke schoonheid die naar buiten komt.

Als je niet van jezelf houdt en jezelf niet op de eerste plek zet dan zet je jezelf altijd onder de ander. Je vindt jezelf dan minder waard dan een ander. De energie die je dan uitstraalt naar je omgeving is dan ook minderwaardig. Mensen gaan jou dan dus onderwaarderen. Hoe beter jij je gaat voelen en hoe krachtiger jij vindt dat je bent hoe meer mensen dit ook in jou gaan zien en voelen. Hoe jij over jezelf denkt zo ziet de buitenwereld jou, de energie daarvan.

Probeer dus daarom van jezelf te gaan houden en jezelf op nummer 1 te zetten. Je zult merken hoe je omgeving veranderd naar jou toe. Jij gaat dan opbloeien, echt waar! Jij gaat stralen! Het maakt helemaal niet uit hoe je er uit ziet, het gaat echt om de uitstraling, de energie die jij hebt.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.