Verhuizingen, Chaos, Opbouw, Avonturen, Verdriet, Blijdschap, Geluk, Vertrouwen, Vernieuwing

Het jaar van verhuizingen….

Zoals bij mij wel vaker gebeurt…. Ik werd op een dag wakker met een inzicht vanuit mijn onderbewustzijn…. Namelijk een heel groot risico nemen en de huur opzeggen van onze particuliere maisonette woning, zonder een andere woning te hebben. Het was wel zo dat we tijdelijk een woonruimte konden regelen. Ik voelde al een langere tijd dat we moesten verhuizen, weg met die dure huur en we wilden gewoon zo graag een tuin waar de kindjes konden spelen. En als je iets wilt bereiken moet je soms grote risico’s nemen en in beweging komen.

Het inzicht kwam, gesprekken volgde en een paar maanden later verhuisden we naar de kleine woning. Het was een groot risico, want daar zaten we dan in een ruimte van ongeveer 60 m2 met 2 kinderen. De kinderen hadden eigenlijk nergens last van die vonden het wel knus. In het begin ging het nog wel, maar toen kwam die hitte. Het was klein en warm en al snel wilde we op zoek gaan naar een andere woning. In deze tijd is dat erg moeilijk. Toch had ik er het volste vertrouwen in dat we later in het jaar een woning zouden vinden.

We reageerde op vele woningen en al snel stonden we 1e, maar toch weigerde we een aantal keren. Totdat we een woning bezochten en we stonden weer 1e, maar de woning voelde niet zo goed. We hoorde al wel dat er binnenkort een stuk minder woningen vrij zouden komen. We twijfelde heel erg of we wel of niet deze woning moesten nemen. Ik reed vervolgens weg bij die woning en onderweg reed ik een fietser aan….. Heel erg geschrokken natuurlijk en met de vrouw zelf was gelukkig niet iets ernstigs gebeurd. Dit was een teken dacht ik, om het huis niet te nemen. We namen een groot risico, want straks waren er niet meer zoveel huurwoningen waaruit we konden kiezen. Een week of 2 later hadden we nog 2 bezichtigingen, maar we stonden 3e bij die woningen.

Het huis wat we graag wilde hebben bezochten we in de avonduren, maakten foto’s van de voorkant, we plakte briefjes op de kast met het adres en schreven erbij dat het ons huis was. Toen de dag kwam dat we het huis mochten bezichtigen was er nog een stel, zij stonden 1e. Ik wilde de moed al opgeven… Maar toen vertelde die mensen dat ze eigenlijk te veel verdiende voor dit huis en kwamen helemaal niet aanmerking. Het huis was vergeleken met andere huizen gewoon bewoonbaar en af. Het was echt een geluk en we kregen de woning. Het grappige was dat de vorige bewoners vrienden waren geweest van mijn overleden opa. Hoe is het mogelijk? Mijn opa heeft vast even een handje geholpen vanaf zijn wolk….. 😉

Zo gebeurde het dus dat wij in 2018 in 3 verschillende woningen hebben gewoond.

Een eigen bedrijf

Het jaar dat ik op mijn 33e verjaardag heb ik besloten een eigen bedrijf te starten en sindsdien is alles officieel gestart. Super trots ben ik dat ik een bedrijf heb met mijn naam en waarin ik doe wat ik het allerliefste doe, mensen helpen, begeleiden, inspireren, adviseren en motiveren.

Lef en vertrouwen

Het jaar was echt vertrouwen hebben, lef hebben en durven te gaan. Veel hing van mij af dit jaar, tenminste zo voelde het want het was mijn inzicht… Daarbij kwam dat mijn man twijfelde, maar ik hield vol dat we een huis zouden krijgen die we graag zouden willen. Mijn man vertrouwde uiteindelijk op mij en maar goed ook, want we bereikte wat we wilde bereiken.

Dankbaarheid

Het jaar waarin mijn broertje nog steeds stabiel is en het tot nu toe nog rustig is. Dankbaar dat hij er nog steeds is. De zenuwen rond het einde van het jaar is altijd enorm groot…

Het jaar waarin vriendschappen werden beëindigd en sommige weer een nieuw leven in werden geblazen. Een jaar met nieuwe ontmoetingen.

Met bloed, zweet, tranen en een grote lach sluit ik dit jaar af. Wat was het pittig, spannend en ik ben zo trots op mijn gezin dat we deze grote veranderingen weer hebben overleefd. Dankbaar ben ik voor mijn ouders en schoonmoeder die ons steunde, hielpen en er altijd waren. Dankbaar voor mijn broertje dat hij nog bij ons is. Dankbaar voor mijn schoonzus en neefje dat zij het leven voor mijn broertje dragelijk maken. Dankbaar voor mijn vriendinnen dat zij in mijn leven zijn. Dankbaar voor mijn gezin, mijn basis, mijn thuis, zij zijn de mijn rots in de branding.

En uiteraard ben ik ontzettend dankbaar voor iedereen die mij volgt hier op de pagina of mijn website. Dankbaar voor al jullie woorden, liefde, commentaar, inspiratie. Op naar een nieuw jaar met nieuwe dingen!

1 Comment

  • Sabine Harskamp
    Posted 29 December 2018 22:46 0Likes

    ❤️💪🏼🙏🏼😘🤗🥰

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.