Je wordt er haast mee dood gegooid: Je moet positief denken! Als je dat niet doet dan heb je gegarandeerd (volgens de goeroes/coaches/leiders) een rot leven! Is dat werkelijk zo? Is het echt zo dat jouw denken je hele leven beheerst?

Positief denken maakt je leven een stuk makkelijker ja dat sowieso. In positieve zinnen/gedachtes zit een hogere trilling dan in negatieve gedachten. Als jij iets wilt bereiken dan helpen positieve gedachtes je tot een bepaalde hoogte. Er is namelijk iets wat veel belangrijker is dan positief denken: de reden waarom jij in de situatie zit waar je in zit!

Je kunt zo positief mogelijk denken en je kunt je zo rijk, slank, mooi, succesvol denken tot je er bij neer valt, maar als jij je les niet ziet blijf je precies staan waar je nu staat. Als jij in staat bent je lessen te zien en dan positief denkt dan pas zal je het kunnen ombuigen.

Niet dat je nu negatief moet denken, want dat blijft een lage trilling! Alleen geloof de bullshit niet wat zij beweren en vooral niet wat zij willen verkopen met hun mooie programma’s. Het is allemaal berust op het denken, het ego, de mind. Je voelt je bijna schuldig als je een keer slecht denkt of een negatieve gedachten hebt. Helemaal niet nodig, je doet je best. Iedereen wilt toch een leuk leven? Positief denken helpt zeker je energieveld te vergroten, maar het zal niet je hele situatie ineens veranderen.

Kijk eens waar je tegen aan loopt. Wat is steeds een terugkerend probleem? Wat zie je niet? Wat leer je niet? Probeer te ontdekken wat jouw les is. Zie het, buig het om en denk dan positief.

Oh en wat nog veeeeel belangrijker is dan alle lessen en de groei van jouw ziel: ons collectieve bewustzijn, het grotere plaatje. Die staat er ook nog boven 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.