Edelstenen

Een kado van mijn overleden oma

De laatste tijd ging mijn aandacht steeds meer naar edelstenen. Zelf heb ik wel een aantal stenen, maar ik weet er eigenlijk helemaal niks vanaf. Ik weet dat elke steen een bepaalde werking heeft, bij elk sterrenbeeld hoort een bepaalde steen en ook bij elke chakra hoort weer een steen. Dat was dan ook alles wat ik ervan wist. Ik wilde me er wel in verdiepen, maar ik wil me in zoveel dingen verdiepen en weet soms niet waar ik moet beginnen.

Ik besloot om te beginnen met edelstenen neer te leggen naast mijn bed. Ik weet alleen dat ik een rozenkwarts, bergkristal, golden aura en nog een hele mooie steen heb waarvan ik geen idee heb wat het is. De stenen legde ik neer op een oud bidstoeltje wat ik van mijn oma heb geërfd. Het voelde heel goed om dit naast mijn bed te hebben liggen. Mijn dochter van 3 vond het ook erg interessant die stenen en wilde zelf ook stenen zei ze. Ik vertelde dit aan mijn moeder dat Ivey het ook zo leuk vindt en dat we een keer samen edelstenen gaan kopen.

Toen belde mijn moeder op een dag op dat ze (tijdens het verhuizen van mijn opa) een bakje met edelstenen vond van mijn overleden oma. Ze vroeg of ik het wilde hebben voor Ivey. Mijn moeder wist niet eens van het bestaan van dat bakje met stenen af. Mijn opa vertelde dat mijn oma dat vanaf dat ze getrouwd waren had verzamelt. Ik vroeg mijn moeder hoeveel stenen het dan waren, ze telde er 78, precies zo oud werd mijn oma. Hoe bijzonder en mooi! Nu heb ik dat mooie bakje en de stenen hier staan. Er zitten heel veel verschillende stenen in. Sommige weet ik al, maar de meeste nog niet.

Ik bedacht dat ik graag meer wilde weten over stenen en dat ik dan om te beginnen is stenen bij me wilde gaan dragen. Ik hou heel erg van blauw en ook die blauwe edelstenen vind ik mooi. En hier komt het weer, mijn opa gaf een doos mee vol oude kettingen van mijn oma, deze waren voor mijn dochter om mee te spelen. En wat zat er tussen? Een hanger met een blauwe edelsteen (Turkoois) en nog 2 andere hangers waarvan ik nog niet weet wat voor stenen het zijn. Ik ben er zo blij mee en bedankte mijn oma voor deze mooie kado’s. Hoe mooi dat ze deze kado’s geeft terwijl ze al meer dan 6 jaar is overleden.

Ik zie mijn oma ook wel vaak bij me, ze zegt meestal niet veel, maar laat me gewoon wel eens weten dat ze er is. Tijdens mijn beide bevallingen was ze er ook (en ook mijn andere overleden oma). Heel fijn dat ze bij me is.

Ik heb een heel bakje vol stenen en ik ben van plan om er achter te komen welke steen wat is. Daarna wil ik uitzoeken wat de werking is van 1 of 2 stenen. Lijkt het je leuk om dit ook te weten en wil je mee doen met mijn zoektocht naar de edelstenen? Dan kun je hier je naam en emailadres achter laten en stuur ik je wekelijks een edelsteen toe en de werking ervan. Of hier de link waar je je kunt aanmelden: http://stephaniehoedt.nl/edelstenen/ (het is gratis)

 

 

2 Comments

 • Els
  Posted 6 April 2017 19:54 0Likes

  Niet elke steen is goed voor kinderen heb ik begrepen op de site waar ik mijn steentjes vandaan heb

  • stephaniehoedtcoach
   Posted 6 April 2017 20:33 0Likes

   Klopt Els 🙂
   Mijn dochter mag er alleen naar kijken haha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.