Er zijn zoveel benamingen voor wat ik doe/kan. Ik vind alleen heel wat benamingen helemaal niks en ook niet bij mij passen. In dit blog wil ik je daar meer over vertellen en ook waarom ik dan bepaalde dingen weet of wat er in het kort in mijn eigen leven is gebeurd.

Benamingen voor spirituele mensen:

Lichtwerkers: zijn mensen die vanuit het licht en onvoorwaardelijke liefde werken, dit zijn en overbrengen op andere mensen. Het klinkt mooi, maar de naam is in dualiteit (licht- en donkerwerker wat beide bestaat) geschreven en dat is spiritualiteit niet. Ons hoger bewustzijn is niet goed of slecht, duister of zuiver, licht of donker. Het is pure bewustzijn wat uit onvoorwaardelijke liefde bestaat. Daarom voelt de naam niet goed voor mij.

Medium/paragnosten: zijn spirituele mensen die communiceren met overledenen en gidsen voor iemand anders. Ik vind de namen gewoon niks en moet dan vaak denken aan mensen van de tv of mensen die spiritueel zijn en hier op de verkeerde manier mee om gaan.
Ik merk  nu ook dat ik steeds minder contact wil maken met mensen die zijn overleden, omdat overledenen niet meer de emoties hebben die wij hier hebben. Heel vaak krijg ik vragen over: Hoe gaat het met…. ? Is hij/zij trots op mij? Wat denkt hij/zij daarover? Allemaal vragen waar een emotie achter zit en die bestaat helemaal niet meer als je bent overleden. Het enige wat er bestaat is onvoorwaardelijke liefde. Dus wat moet ik dan zeggen tegen iemand die vragen stelt over een overleden persoon? Natuurlijk kan ik wel contact leggen met een overledenen, alleen ik vraag me steeds vaker af waarom zou ik dit doen? Het zal misschien rust geven voor nabestaanden als je contact legt met een overledenen, maar dan zou ik beter kunnen uitleggen hoe je zelf contact kunt maken met een dierbare overledenen. Ik denk niet dat mensen begrijpen hoe het is als je overlijd. Heel veel mensen kunnen zich ook niet voorstellen dat je dan geen emoties meer hebt. Emoties zitten in de hersenen en niet in de ziel. De ziel is over als je overlijd en niet je hersenen, want dat hoort bij je aardse bestaan. Dus een medium/paragnost vind ik niet bij mij passen.

Waarzeggers: alleen de naam al… Niemand weet namelijk echt de waarheid over jou eigen leven. Alles kan je namelijk nog zelf veranderen op dit moment in het NU. De toekomst staat niet vast. Ik dacht altijd van wel, ik was er van overtuigd zelfs. Maar nu denk ik daar heel anders over, niks staat vast. Alles bepaal jij op dit moment. Natuurlijk zijn dingen niet toevallig of mensen zijn niet toevallig in je leven. Maar dit is allemaal omdat jij je leven zelf creëert.

Tarotiste: deze naam vond ik grappig, maar wist eigenlijk geen betere. Ik leg tarotkaarten en dacht dan is dat een leuke naam. Maar ik vind dat ik mezelf echt te kort doe met die naam, want ik ben niet alleen maar dat. Ik kan niet alleen maar kaarten leggen. Ik kan veel meer dan dat. Ik vind kaarten leggen nog steeds erg leuk om te doen. Het is alleen zo dat mensen altijd naar hun toekomst vragen en daar kan ik alleen maar een mogelijke toekomst geven zoals het nu ligt. Daarmee doe ik een toekomstvoorstelling en eigenlijk wil ik dat niet meer doen. Omdat de toekomst niet vaststaat. Ik wil eigenlijk mensen inzichten geven en zelf laten nadenken wat ze kunnen doen om het leven leuker te maken. Want dan pas kun je het ook echt gaan doen. Je kan namelijk niet iets doen wat iemand anders je verteld te doen als je er niet achter staat.

Wat ik veel merk is dat mensen bewijzen willen dat er echt meer is tussen hemel en aarde. Dat ze het echt zeker willen weten en dat ik dan echt dingen vertel die ik echt niet had kunnen weten. Dan zijn mensen meer overtuigd. Natuurlijk is het fijn als ik je dingen kan vertellen die ik onmogelijk kon weten, zodat je weet dat ik echt wel dingen voel. Het is alleen voor mij soms niet fijn, want ik wil  helemaal niet iets bewijzen. Ik wil ook geen dingen tegen mensen zeggen over emoties van overledenen, want die zijn er helemaal niet meer nu. Ik denk dat vaak emoties worden verteld van hoe het zou zijn geweest als die persoon nog had geleefd. Die emotie zou je dan kunnen voelen.

Dus hoe noem ik mezelf dan? Ik weet het eigenlijk niet, op de pagina heb ik nu gezet: Spiritueel & Life Coach en dat vind ik dan nog het beste bij mij passen. Dit komt omdat ik altijd al mensen onbewust aan het coachen was. Ik ben heel goed in luisteren en doorvragen en ik weet gewoon veel over allerlei onderwerpen. Vriendinnen noemen mij: de hulplijn of het lopende encyclopedie. En dat zal wel met een reden zijn. Eigenlijk heb ik overal wel een beetje weet van en het grappige is dat ik ook allemaal mensen bij mij krijg die ook met dat soort problemen komen die ik heb gehad. Nu wil je misschien weten wat dan? Dan zijn hele persoonlijke dingen maar het komt in het kort hier op neer: gescheiden ouders, overlijden van vrienden en familieleden, drugs-, gok-, alcoholverslavingen van dichtbij mee gemaakt, problemen met schoonfamilie waardoor contacten verbroken, zware zwangerschappen, slechte relatie, geldzorgen, slechte energieën zien, verbroken vriendschappen en dan het ergste een broertje die ernstig ziek is en niet oud zal worden.
Dan sluit ik af met de positieve ervaringen: goede relatie met mijn man, kinderen, familie en vriendinnen.  Goede en liefdevolle energieën zien en ervaren, spiritueel groeien,  contact met engelen maken en kennis verzamelen over allerlei onderwerpen van gezondheid tot het oneindige universum.

Dus hoe noem ik mezelf dan? Ik denk dat de naam Spiritueel & Life Coach voor nu de goede naam is. Als je misschien een ander idee hebt dan zou ik dit heel graag horen.

Liefs Stephanie

img_0265

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.